9/26/2009

Företagarpartiet (C) mot Förbudspartiet (MP)

Samtidigt som Centerpartiet lanserar en Miljökampanj inför Köpenhamnsmötet och arbetar vidare med att tillsammans med organisationer, företag och enskilda medborgare forma en effektiv miljöpolitik för framtiden gräver miljöpartiet sig allt djupare ned i sin teknik- och tillväxtfientliga förbudspolitik, se bl.a. detta debattinlägg från flera ledande miljöpartister i SvD.

Senast ut bland Centerbloggarna med en strålande analys av läget är Johan Hedin som briljerar i en av sina bästa bloggposter någonsin med rubriken Någon borde göra en MKB på miljöpartiet. Att göra en MKB (Miljökonsekvensbeskrivning) på politiska partier är faktiskt en strålande idé. Om man ställer Miljöpartiets politik mot Centerpartiets och analyserar vilken politik som har bäst klimateffekt och störst poential för att värna vår miljö så tror jag att resultaten skulle bli en överraskning, i varje fall för Miljöpartiet...

Läs även kommentarer till debatten från Per Ankersjö som skrev ursprungsartikeln i SvD och Christian Valtersson som är mycket kritisk.

Vem avgör vad som är en god miljöpolitik - att skapa incitament för enskilda och företag att göra goda miljöval eller att genom krav på bilförbud etc. säga nej till utveckling och försvåra människors vardag?

Mitt svar är att den politik som leder till bäst effekt för miljön är att föredra vilket jag skrivit om här med anledning av tidigare debatt.

--------------------------------

UPPDATERING: Läs även Ingrid Lundqvists inlägg och replikskiftet ang. MP:s anti-väg tendenser...kul!