7/14/2008

Centerpartiet på rätt spår?

Efter som flertalet inlägg de senaste veckorna handlat om FRA och centerpartiets hållning i integritetsfrågor är det inte utan en viss tillfredsställelse som jag kan konstatera att det börjar hända saker på alla nivåer inom partiet. Samtidigt gör ett antal tunga folkpartister ett intressant utspel i DN där regeringen uppmanas att lyssna till kritiken och Sofia Nerbrand har en kritisk kolumn i SvD som sammanfattar läget.

Mot bakgrund av att centerpartiets partiledning genom partisekreterare Anders Flanking m.fl. redan från början valde att ta till sig av den interna kritiken och aktivt medverkade till att bjudan till samtal tror jag att vi redan kommit en bit på väg. Nu återstår bara en hård debatt kring avvägningen mellan behovet av underrättelseverksamhet i form av signalspaning och skyddet för den personliga integriteten, men denna typ av integritetsdebatt mår vi nog bara bra av!

Läs även dessa länkar för fler kommentarer och rapportering kring integritetsdiskussionen inom centerpartiet Expressen, Expressen, Sydsvenskan, DN, SvD, Per Ankersjö, Liberala Misantropen, Magnus Andersson, Johan Hedin, Lake, Erik Hultin, Laszlo Varga, Magnus Persson och Kungsholmscentern