3/03/2009

Zaremba sätter fingret på (S)veriges problem

Läs Maciej Zarembas två utmärkat artiklar Svensk? Var god dröj! och Mät din snorre där han gör upp med den gamla tidens S-märkta integrationspolitik, och även avslöjar hur ledande S-politiker även är med och tjänar pengar på ett illa fungerande system....

Zaremba redogör bl.a. för hur några mindre seriösa aktörer som erbjder SFI undervisning agerar, nedan en redögörelse för hur man resonerar inom företaget Competens Utbildning AB.

”De tänkte bara på pengar”, säger en lärare som arbetat för företaget i början av decenniet. ”Nu skall det vara mångfald överallt, men kan man verkligen ha svensklärare som inte kan stava?” undrar en annan före detta anställd. Nyligen sänkte företaget lärarlönerna till de lägsta i branschen och ökade deras pensum till trettio klocktimmar i veckan, nära det dubbla mot vad som gäller i gymnasiet. Förr i tiden kallades sådant ”utsugning”. Alla vet att någon undervisning värd namnet kan det inte bli under sådana villkor.

Nu undrar kanske läsaren vilka de är, dessa kapitalister som upptäckt att flyktingen är en lönsam affär. Ordförande i Competens Utbildning AB heter Tomas Eneroth, ledamot av SAP:s styrelse, tidigare ordförande för riksdagens utbildningsutskott och även för Lernia. Och vd:n heter Jonas Thoursie, den förres kamrat sedan tiden i SSU.

_______________

En annan politik är möjlig!

Läs mer här eller via etiketten nedan!