8/27/2008

Invandring och tillväxt

Det verkar som debatten kring utformningen av svensk invandrings och integrationspolitik nu äntligen har börjat komma igång på allvar - detta är inte en dag för tidigt!

Endast genom en öppen politisk diskussion där vi vågar se problemen kan vi hitta lösningar och genomföra de nödvändiga reformer som krävs för att ta vara på den tillgång som invandingen innebär såväl kulturellt som ekonomiskt. I dagens DN finns en debattartikel från Institutet för framtidspolitiska studier som beskriver invandringens betydelse för vår framtida välfärd. Mot bakgrund av gårdagens debattinlägg från Moderaterna som jag tidigare kommenterat nedan känns det som om migrations och integrationsfrågorna nu börjat få det utrymme de förtjänar i den politiska debatten - detta är i grunden mycket positivt och förhoppningsvis kan en öppen debatt även bidra till att slå hål på en del av de myter som sprids av olika mer eller mindre uttalat rasistiska politiska debattörer inom exempelvis SD.

Att jobb är vägen till en fungerande integrationsprocess och minskat utanförskap är alla överens om - vad som nu krävs är att Alliansregeringen tar krafttag för att främja jobb och företgande för alla oavsett geografisk eller etnisk bakgrund. Här finns mycket att göra efter årtionden av passiviserande bidragspolitik!

Läs även dagens inlägg från Gayglobetrotter som återigen briljerar med strålande inlägg.